Cursussen

Leerlingen kunnen bij ons cursussen volgen voor alfabetisering, het inburgeringsexamen, het Staatsexamen programma I en het Staatsexamen programma II.

Visie van Taalcentrum Lansingerland

Doordat er gewerkt wordt met kleine groepen en er zeer regelmatig wordt geëvalueerd, krijgt iedere cursist de kans een bij hem/haar passend pad te volgen. Deze persoonlijke aandacht stimuleert vanzelfsprekend de motivatie.
De lessen worden verspreid over drie dagdelen per week gegeven en duren, afhankelijk van het aantal cursisten in één groep, 2 uur of 2,5 uur. De lessen kunnen ‘s-ochtends, ’s-middags, ‘s-avonds of in het weekend worden ingedeeld.

Intake

Wij bieden groepen aan voor analfabeten, laag, midden en hoog opgeleiden. Het niveau en leervermogen van de cursist wordt mede bepaald door een intakegesprek gevolgd door een intaketoets. Tijdens het intakegesprek wordt rekening gehouden met de wensen en individuele doelstellingen van de cursist. Informatiegesprekken zijn vrijblijvend en kosteloos.  

Modules en tarieven

Taalcentrum Lansingerland werkt met modules van 32 lessen die worden verdeeld over maximaal 12 weken voor een tarief van €1250,-.                                                       

Een totaal tarief voor het afronden van een cursus is uiteraard afhankelijk van de totale cursusduur die een leerling nodig heeft om zijn gewenste examen te halen. Gemiddeld bevat een volledige cursus 4 tot 6 modules. Hoog opgeleiden bereiken dan Staatsexamen II, midden opgeleiden kunnen Staatsexamen I bereiken en laag opgeleiden het niveau van het inburgeringsexamen.

Instromen

Als u geen absolute beginner meer bent en al (een beetje) Nederlands spreekt, stroomt u op uw niveau in en hebt u minder modules nodig. Tijdens de intake wordt de individuele situatie besproken en wordt gekeken in welke groep u het beste past.